Una retirada per la porta gran

Jordi Balliu, Hugo Cardona i Damià Brunet

El passat 19 d’abril de 2023, es va anunciar la retirada del futbolista Joaquín Sánchez Rodríguez, més conegut com a Joaquín, després de 22 anys de carrera professional. Joaquín, nascut a El Puerto de Santa María (Càdis) el 21 de juliol de 1981, ha estat una de les figures més representatives del futbol espanyol de les últimes dècades.

La seva carrera comença en el club local del CD Los Frailes, on va ser descobert pel Real Betis Balompié. Després d’un curt període al club juvenil, Joaquín va debutar amb el primer equip del Betis el 20 d’agost del 2000, en un partit contra el Recreativo de Huelva. A partir d’aquell moment, Joaquín es va convertir en un dels jugadors més importants del Betis, amb el qual va jugar durant sis temporades.

Durant la seva etapa al Betis, Joaquín es va guanyar el respecte i l’admiració de la seva afició per la seva habilitat tècnica, la seva velocitat i la seva capacitat per desbordar als defenses rivals. El 2006, va ser fitxat pel València CF. Després de quatre anys a València, va ser transferit al Màlaga CF, on va jugar durant dues temporades, seguidament va fitxar per la Fiorentina abans de tornar al Betis el 2015.

En el seu retorn al Betis, Joaquín va liderar el club després de l’ascens a primera divisió, i va continuar sent una peça clau de l’equip en les següents temporades. El 2022, va aconseguir el seu segon títol important amb el club andalús, la Copa del Rei, en una final memorable contra el Valencia.

Amb la seva retirada, Joaquín deixa un llegat important en el futbol espanyol, tant pel que fa a la seva habilitat tècnica com a la seva personalitat carismàtica. Els aficionats del Betis, en particular, li estaran agraïts per tot el que ha fet pel club durant la seva carrera, i el seu nom serà recordat per sempre en la història del Betis.