Per Fires arriba l’horari d’hivern

Amb el nou horari, el sol es pondrà abans de les 18:00h

Amb l’arribada de les Fires, torna el canvi d’hora. Una hora menys al rellotge: a les 3h de la matinada seran les 2 h. L’últim diumenge d’octubre haurem d’endarrerir una hora els rellotgesquan les busques marquin les tres de la matinada seran les dues. És a l’octubre i és segurament el canvi d’hora que menys agrada, ja que es perd llum a les tardes en passar a l’horari d’hivern.

Aquest canvi es portarà a terme a tots els països de la Unió Europea amb l’objectiu d’ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural. A banda que suposa un benefici per la salut dels ciutadans, així com en la seguretat viària i el turisme, entre altres sectors. 

El Govern espanyol i la Comissió Europea segueixen estudiant els efectes de suspendre el canvi d’hora d’hivern i de primavera i mantenir els rellotges igual durant tot l’any. El comitè d’experts que van nomenar per aquesta tasca preveia arribar a un consens aquest 2021, però la pandèmia i la falta de consens endarrerirà la decisió.

Sigui com sigui, amb data d’octubre de 2021 encara no s’ha pres cap decisió definitiva. La situació encara és incerta i, per tant, no es pot saber si el canvi a l’horari d’hivern serà l’últim.