Noves tecnologies a favor del medi ambient

Dues variants d’ampolla dissenyades per reduir l’impacte del plàstic en la natura

Durant els últims anys, el nostre planeta s’ha vist afectat per la contaminació del medi ambient a causa de materials molt utilitzats pels humans, com ara el plàstic. Hi ha gent que ha dissenyat variants d’ampolles d’aigua per limitar l’impacte ambiental al nostre planeta com ho fan els materials de plàstic.

Tipus d’ampolles d’aigua

Ooho (creada per Rodrigo García González, Guillaume Couche i Pierre Paslier) és una bombolla biodegradable i comestible plena d’aigua que substitueix el nociu ús de les ampolles de plàstic. Es pot arribar a fer a casa amb clorur càlcic i algues i per consumir-lo només s’ha de trencar la superfície gelatinosa i xuclar el líquid de dintre. El disseny va guanyar el segon premi anual de Lexus Design Award 2014.

Nuevas botellas de agua hechas con algas y comestibles | Life -  ComputerHoy.com
Ooho: bombolles daigua comestibles

Ampolles biodegradables d’algues (creades per Ari Jónsson) estan fetes a partir de pols d’algues. Si aquest material és afegit a l’aigua i es deixa refredar i finalment acaba modelant-se en una substància gelatinosa en forma d’ampolla. Manté la seva forma quan està plena de líquid i després comença a descompondre’s quan és buida. De moment, encara no està dintre del comerç, però segur que serà una gran ajuda pel medi ambient en un futur i font de noves idees.

Esta botella hecha a base de algas se biodegrada en cuanto queda vacía
Ampolles d’aigua fetes amb algues