Nosaltres hem vist els 25 anys dels premis de la música catalana

David Velasco i Joan Gutierrez

El dijous 9 de març, es va celebrar la gala dels premis Enderrock, en la qual es van premiar els grups efervescents de la música catalana.

Abans del lliurament de premis, va haver-hi un còctel de benvinguda, on artistes, productors, periodistes i persones influents de la cultura van intercanviar idees sobre el futur i la direcció de la indústria musical catalana. Junior Report ens va concedir l’oportunitat de poder entrevistar a diversos artistes. Segons alguns d’ells, es respirava un aire de tensió i nervis entre els nominats.

La gala va tenir un nou format, amb nous presentadors i amb actuacions musicals per part d’artistes emergents. Pel que fa als presentadors, l’Andreu Juanola i l’Alba Riera van ser els fils conductors d’una gala plena de sorpreses, i amb el seu humor característic van ser capaços d’entretenir als espectadors. Per altra banda, la gala va permetre ser l’altaveu dels nous èxits de l’escena musical del país. The Tyets, Julieta, Triquell, Stay Homas o Miki Núñez són exemples d’algunes actuacions. Coti x Coti i Jugular van ser les cançons més aclamades pel públic.

Auditori de Girona (Gala Enderock)

Els principals premis van ser votats pel públic. Destaquem Julieta i Oques Grasses com a artistes referents a la gala Enderrock. El premi a millor cançó de l’any va ser concedit a The Tyets pel seu èxit De l’1 al que. Mariona Escoda va ser guardonada com a millor artista revelació. Grans músics van ser nominats tot i que els premis es van repartir seguint el criteri del públic i d’una crítica professional.

Una gran experiència inoblidable, on vam poder conèixer el món del periodisme a través de Junior Report. Des de primera mà, vam veure un món amb el qual no estàvem molt relacionats, però, així i tot, vam tenir l’oportunitat d’entrevistar a algunes celebritats de la música: Miki Núñez, Lildami, The Tyets, Mariona Escoda i alguns més. Però, si ens haguéssim de quedar amb alguna cosa, sense cap dubte seria el desordre amb el qual havíem de treballar. Havíem de trobar l’ordre en un lloc on habitava el desordre.

A mesura que anaven passant les entrevistes veiem la manca de preparació que teníem, ens va costar realitzar entrevistés a alguns artistes a causa de la poca preparació. Hem descobert que és un món molt complex i que si o si s’ha d’estar al cent per cent.

Gràcies, Junior Report i gràcies, Enderrock per aquesta experiència inoblidables.

Video: entrevistes i retalls dels premis Enderrock a l’auditori de Girona