Marta Mierons: “La contaminació és un tema molt important, i que no es tracta”

La Marta Mierons té 45 anys i treballa per a una organització de reciclatge. En aquesta entrevista parla de la importància que ha de tenir la contaminació en les nostres vides.

Per: Santi Montal

Per què creus que hi ha tanta producció de roba o altres objectes que després es llencen?

Perquè avui en dia estem vivint en una societat que té una ideologia d’utilitzar i després llençar. També repercuteix en què actualment els joves volen tenir les últimes novetats que surten al mercat, i les que no són la moda les llencen sense tenir en compte el que pot succeeix després d’aquestes accions.

Què en penses del reciclatge?

Crec que és una bona manera de reduir la contaminació, però personalment penso que l’única manera de poder solucionar aquest tema és que tots junts fem un esforç a l’hora d’utilitzar o comprar objectes que no són necessaris per a la nostra vida, perquè tot això és produït per una empresa, i les empreses són les que més contaminen de totes.

Quines repercussions estan tenint tot això al planeta?

Com molt bé podem veure en les notícies, tota aquesta quantitat de brossa produïda per tots nosaltres s’acumula en una espècie d’illa en mig del mar. També la repercussió que hem escoltat més ha sigut la del canvi climàtic, que l’Antàrtida s’està desfent, i no és mentida, tot això està succeint i no li donem importància.

Et consideres una persona que contamina el planeta?

Soc una persona que, com totes les altres, tinc una part de la culpa de tota la contaminació, però a diferència dels joves d’avui en dia tota la roba que no utilitzo la envio a Càritas o organitzacions com aquesta. En canvi, els joves el que fan és llençar-la al mar i després succeeix tot això.