La plaga dels patinets elèctrics

La versió moderna d’un transport clàssic que fereix a la societat de diferents formes

Últimament no aneu pel carrer i us creueu amb més patinets elèctrics que abans del confinament? Si és així, tens raó. Segons Motorpasion Moto, el número de vendes de patinets elèctrics es va incrementar en un 1.021% entre el 2019 i el 2020. Falta afegir l’increment des de llavors fins ara. Malgrat se’n parla poc, aquest augment de vendes d’aquest veloç vehicle és un perill immens per a la societat.

En primer lloc, els accidents causats per patinets elèctrics, respecte als cotxes, és d’un nivell esgarrifant. Com molt bé es mostra en aquesta informació de l’agència EFE i en aquesta altra de La Vanguardia, el nombre d’accidents és de només tres vegades menor als de cotxe (mostrat aquí) tot i haver-n’hi molts menys que de cotxes, a més a més d’augmentar a un nivell descontrolat cada any.

Imatge lliure de drets extreta de La Vanguardia

El per què d’aquest nombre d’accidents pot ser donat al fet que, fins fa poc, no era obligatori portar casc, hi havia la possibilitat d’anar-hi més d’un passatger i es podien portar auriculars, entre d’altres. Tot i això, hi ha dubtes sobre si aquestes mesures són suficients, ja que no hi ha necessitat de carnet o coneixement previ per conduir-lo. A més, sota aquesta nova llei, ja no poden passar per voreres ni zones de vianants, volent dir que queden molt més exposats a tenir una col·lisió amb un cotxe, un accident que difícilment amb el qual el damnificat podria sobreviuria amb un estat saludable.

En segon lloc, el perill per la salut. Quan algú decideix agafar un patinet elèctric i substituir-ho per l’acció de caminar o d’agafar un patinet no elèctric, està allunyant el seu cos d’una activitat física que aquest desesperadament necessita. I més en aquest món d’oficines on l’individu es queda assegut la major part del dia.

És per això que recomano fermament que si estàs pensant en comprar-te un d’aquests perillosos patinets, t’ho repensis i ajudis a extingir aquesta plaga.