La història del Nabil: Una vida admirable

El Nabil és un nen de 15 anys d’origen marroquí i amb una història increïble que si ho expliques ningú el creuria

Jordi Balliu, Hugo Cardona, Francesc Cuzzolin i Alberto Pons

En Nabil portava tota la seva vida vivint al Marroc, a la ciutat de Nador, però per circumstàncies la van portar ara fa dos mesos i mig a España en busca d’un futur millor.

Al Marroc va agafar un vaixell que el va portar fins a Almeria. Un cop allà, va agafar un cotxe amb el seu pare i el seu germà fins a Girona. Actualment viu en un centre de menors a Montilivi. Allà estan per ell, li donen menjar, roba, té una habitació… Segons ell, està molt bé allà.

Quan no hi ha escola o és el cap de setmana va a donar voltes sol, ja sigui per Girona o Salt. Des del mateix centre també el porten al lloc que ell vulgui. També a vegades va a Caldes de Malavella, perquè va a veure al seu germà en un altre centre de menors.

El seu pare ve a España cada 10 mesos aproximadament, però ell ve i al cap d’uns dies se’n va, ja que no té papers i no pot estar gaire temps.

El Nabil troba a faltar a la seva família del Marroc, però assegura que li agrada molt estar aquí, i que està molt a gust. Quan va a l’escola, aprèn l’idioma, dibuixa, pinta, juga a futbol amb els seus companys…

I aquesta és la seva historia. Hi ha molts nens igual que ell i amb històries que ningú creuria, així que estaria bé que pensem en lo afortunats que som.