Imarge del riu Onyar al seu pas per Girona (cedida)

La Festa Major de Sant Narcís torna a Girona

Es celebrarà del 28 d’octubre al 7 de novembre després de dos anys d’inactivitat

Escrit per Ignasi Nadal i Santi Montal

Aquest any torna la Festa Major de Sant Narcís a Girona, pràcticament anul·lada l’any passat per culpa de la situació de la pandèmia del Covid-19. La celebració arribarà a la ciutat el dijous 28 d’octubre, per a romandre fins el diumenge 7 de novembre. Deu dies de festes que sens dubte substituiran les males cares d’alguns per felicitat absoluta després de dos anys sense pràcticament cap celebració d’aquest tipus.

La major part dels actes tindran lloc al Parc de la Devesa, entremig de Fontajau i la Carretera de Barcelona, però també n’hi hauran alguns d’altres repartits per la meitat nord de la capital gironina.

L’any passat la Festa Major es va veure afectada per les altes xifres de contagis i mortalitat de la pandèmia de Covid-19. Aquest any, gràcies a la vacunació massiva portada a terme des del mes de gener, que ha afavorit a la disminució de les xifres pandèmiques, es pot celebrar la Festa Major municipal amb relativa normalitat.

Fires de Sant Narcís 2019 (Ignasi Nadal/Junior Report)

Sant Narcís és el Patró de Girona, representat acompanyat de mosques, que simbolitzen l’expulsió dels francesos de la Girona del segle XIX. L’assetjament dels francesos a la ciutat gironina va tenir lloc l’any 1808, i s’hi van quedar fins a l’any 1814.

Finalment, aquestes festes també inclouen el que tots els estudiants estan esperant: un pont que durarà 4 dies: des del divendres 29 d’octubre, el dia de Sant Narcís, fins el diumenge 1 de novembre, en celebració del dia de Tots Sants, ambdós inclosos.

Amb la Festa Major de Sant Narcís torna la música, les fires, les barraques, les nits de festa, l’ambient de Festa Major i moltes coses més, tan esperades tant per grans i petits.

La Festa Major torna després de dos anys. A celebrar-ho!