Imatge d'un telèfon mòvil (cedida)

Els adolescents estan més de 6 hores al dia amb el mòbil

Els resultats s’extreuen d’una enquesta sobre les xarxes socials feta a 30 alumnes de Bell-lloc

Per:  Ferran Vilella i Oriol Gahete

Els adolescents passen més de 6 hores al dia amb el mòbil, és a dir, una quarta part de la jornada. Són les conclusions sorgides d’una enquesta sobre xarxes socials que els alumnes de Bell-lloc han fet als adolescents de Bell-lloc i Girona. Fruit d’això han tret diverses conclusions sobre l’ús que els joves fan d’aquesta eina.

Una de les primeres preguntes de l’enquesta era quantes hores estan amb el mòbil i, segons les respostes recollides, la gran majoria d’adolescents utilitzen el mòbil entre unes 2-4 hores. La resta el fan servir més de 6 hores, per tant, els adolescents estan el 20% del dia amb el mòbil.

Els resultats de l’enquesta també assenyalen que les xarxes socials que més utilitzen els joves són Instagram i Tik Tok. A més, els joves tenen el seu primer telèfon mòvil als 13 anys.

També sorprèn que Twitter, YouTube i Twitch hagin quedat fora de la llista de les xarxes més utilitzades pels joves de Girona. I sobretot que els adolescents fan servir el mòbil 6 hores al dia si contem que dormen 8 hores diàries estan quasi la meitat del dia utilitzant el mòbil.