Bernat Lucas: “La gent infravalora els gamers, però realment no saben el treball que hi ha al darrere”

Bernat Lucas és un estudiant del Bell-lloc del Pla. En aquesta entrevista parlarà sobre els gamers i donarà algun detall personal sobre el tema.

Quant temps hi dediques?

Normalment només jugo els caps de setmana. És a dir, divendres, dissabte i diumenge. Entre aquests tres dies jugo entre 3 i 8 hores. Però els dies festius, a l’estiu i al Nadal jugo durant la majoria de dies.

Jugues entre setmana?

Com ja he dit anteriorment no jugo entre setmana, excloent el divendres, perquè els meus pares m’ho prohibeixen. Des d’un punt objectiu és difícil combinar els deures i els videojocs entre setmana.

Quin és el teu joc preferit?

El meu joc preferit és el Red Dead Redemption II des de ja fa 1 any. Aquest és un videojoc d’acció-aventura de temàtica western ambientat en un entorn de món obert i jugat des d’una perspectiva en tercera persona, amb components per a un jugador i multijugador en línia.

Prefereixes jugar sol o amb amics?

Normalment m’agrada jugar amb amics, ja que amb ells em diverteixo molt més i fan que el joc sigui més divertit. Però jugar sol no em disgusta, pel fet que els jocs em diverteixen, però preferiblement, sempre és millor tenir un amic al costat.

Quina és la teva opinió sobre els gamers?

Fan el que els hi agrada. No obstant això, hi ha extrems als quals no s’han d’arribar. Són gent infravalorada, ja que com he dit abans fan el que els hi agrada, però ells no saben tot el treball que hi ha per poder arribar a ser un bon gamer.

Per a tu, quina influència té sobre el jovent?

Per a mi té molta influència, perquè és una revolució com van ser els telèfons mòbils o la càmera a l’època. Pel fet que en comptes de passar el temps fent esports, ho fan jugant i veient a gent jugar a videojocs.

Creus que els teus pares estan d’acord en el fet que juguis?

Jo crec que sí. Ells sempre m’han recolzat en tot, i gràcies a ells puc jugar, ja que han sigut els que m’han comprat la consola i els videojocs. Però el que sí que crec és que no volen que estiguem tot el dia davant l’ordinador, sinó que volen que sortim amb els amics i ens aïllem de les màquines. Jugar amb control és alguna cosa que els meus pares aproven.

Prioritzes els videojocs sobre altres coses com la família, quedar amb amics o fer els deures?

No, ja que per mi els videojocs són un entreteniment més, però mai canviaria els videojocs per qualsevol de les coses mencionades, ja que tinc la sort de tenir una gran família, molt bones amistats i una gran educació al Bell-lloc del Pla.

Creus que el teu futur tindrà alguna relació amb els videojocs?

Avui en dia no seria capaç de respondre aquesta pregunta, perquè en el meu futur no sé el que passarà, però de ben segur que ara mateix no és la meva opció per a un futur pròxim, pel fet que crec que actualment no depèn de mi, sinó que també hi ha altres factors com la sort.

Té algun punt positiu a part de la diversió que suposa?

Té més punts positius, entre ells, la meva distracció, pel fet que hi ha estones en les quals si no pogués jugar, estaria avorrit, i també és una manera per estar amb els amics els dies que no quedem.

Quan vas començar?

Jo vaig començar a jugar quan era molt petit, rondant els 7 anys, ja que un dels meus millors amics tenia la Wii. Va ser aleshores quan els meus pares me la van regalar a mi també, i des d’aquell moment fins avui en dia continuo jugant i gaudint diàriament dels videojocs.

Quin va ser el primer videojoc que vas jugar?

Com ja he dit abans, al regalar-me la Wii em van comprar un joc que es diu Wii Party, el qual presenta 13 maneres diferents de joc, dividits en tres categories: ”Juegos de fiesta”, ”Fiesta en casa” i ”Juegos en Pareja”. La majoria de les modalitats de joc integren l’ús de 80 minijocs de Wii Party. El joc també ofereix maneres addicionals que fan l’ús exclusiu dels minijocs.

Quin és el videojoc en el qual més temps as passat?

El Fortnite, ja que juntament amb els meus amics era el joc que vam estar jugant durant dos anys sense parar, i per això crec que és el joc en el qual he passat més hores.