El bestiari de l’Axlin

/
76 views

El bestiari de l’Axlin, és un llibre escrit per Laura Gallego i publicat el 5 d’abril de 2018

Jo, que sóc un lector apassionat, vaig descobrir El Bestairi de l’Axlin fent una volta per la rambla el Sant Jordi del 2019. La portada em va cridar l’atenció, i el nom em va intrigar. Em vaig parar davant la paradeta i vaig demanar si podia llegir la contraportada. No em va impressionar. Un llibre on parlava de monstres com tants altres… Pero tot i així la venedora en veure la cara de desilusionat que feia, em va assegurar que temia molt bones critiques i bla bla bla… Jo la vaig creure i el vaig comprar, ja que si no trobava un llibre nou per llegir, corria el risc de llegir-me tota la saga de Harry Potter per 8ena vegeda (la vaig acavar llegint temps mes tard. Ja vaig per la 10ena). Total, que en arrivar a casa em vaig posar a llegir… i deu n’hi do si estava equivocat pensant que era un llibre com tants altres.

Per dir-ho de manera suau, direm que el llibre comença una miiiiica fort. Ens comença explicant, les 5 pors de la protagonista. Els galopants, els peusmullats, els closques, les peluses i els robaosos. I tu en aquest punt del llibre estas com: Pues molt be i a mi que m’importa? Bueno doncs que despres d’eplicarte les seves pors, comença a explicar perque li fa por tot aixo. I la veritat es que per dir-ho d’alguna manera el llibre no censura el “gore” en cap moment. Us posare un exemple:

Els galopants son uns cavalls negres d’uns 2 metres d’altura, amb una cua com un fuet (un latigo, no allo que compres a la carniceria) i una mandibula capaç de partir roques. I no es gaire divertit el que fan amb la gent. Basicament la tiren a terra d’una empenta amb el cap, li fuetegen els braços i les cames perque no es pugui moure, i li arrenquen els ulls amb les dents. (divertit oi) i al final (com no podia ser d’una altra manera) trenque el crani de la victima amb les seves peulles.

Ja queda clar que no es un llibre per tots els publics. Tot i aixi es mooolt entretingut. L’Axlin, vol catalogar tots els monstres del mon, ja que cada enclavament, ha de lluitar i defensar-se contra diferents tipus de monstres. S’ha de dir que el llibre s’ambienta en epoques medievals, quan la gent vivia en petits enclavaments, i hi havia la llegenda que hi havia una ciutat gegant, on no hi havien monstres: “La Ciutadella”.

Es un llibre que recomano molt. M’ha donat molts bons moments, i es una historia molt bona. Consta d’una saga de 3 llibres. El Bestiari de l’Axlin, El Secret del Xein i La Missió de la Rox.

Redactor Junior

close

El més recent