Dos equips del Bell-lloc es classifiquen a nivell nacional pel concurs de BigData

29 views

Des de fa 4 anys el col·legi Bell-lloc ha estat participant en el concurs de Big Data que impulsa la FUndació La Caixa i mai s’ha classificat més d’un equip. Aquest any, per primera vegada s’han classificat dos equips del Bell-lloc d’entre més de 300 equips de tot Espanya (només 25 passen la ronda), i ara competiran per un viatge a Mallorca. Aquest premi ha estat establert d’acord amb les restriccions de la Covid-19, ja que el primer premi anterior era un viatge a Silicon Valley.

El BigData és la gestió i interpretació d’una quantitat massiva de dades que podem trobar a Internet. Alguns exemples són, quan busques casos covid catalunya i t’apareixen gràfiques i pàgines webs amb milers de dades, i, a partir d’aquestes dades trobar la resposta a una hipòtesis que tingui a veure amb el tema.

Per concursar a la final d’Espanya el primer grup està format per, Pau Coll, Marc Boadas, Lluís de Bolós i Yuxuan Chi que es van classifica gràcies als eu treball Big Covid, una realitat actual. Pel que fa al segon grup, format per Xavier de Bolós, Joan Pla i Pau Planellas, arriba a la final gràcies al seu projecte La temperatura, tan important como ens pensem?

Després del primer trimestre fent teoria, van haver de passar a la pràctica i durant el segon trimestre van haver de desenvolupar una hipòtesi en el camp de la salut, per ser més exactes sobra la Covid-19.

Ara els equips hauran de participar en el taller telemàtic (abans anaven a Barcelona, però degut a la pandèmia no s’hi pot anar) els dies 4, 5 i 6 de maig per tornar a desenvolupar una altra hipòtesi per guanyar un premi de 6 dies a Mallorca, el mes de juliol.

Redactor Junior

close

El més recent