És segura la cultura en temps de pandèmia?

/
13 views

En els últims mesos s’han anat alternant confinaments municipals, comarcals i provincials, amb les confusions corresponents per part de la població a l’hora de cumplir-los (també normals en aquesta situació de canvis).

Un dels grans perjudicats en tot aquest maremàgnum de restriccions ha estat el sector de la cultura, que ha experimentat més que qualsevol altre les prohibcions derivades de la pandèmia. A més de tot això, ha patit el menyspreu per part de les institucions, tant alhora de repartir les ajudes econòmiques com quan ha tocat establir límits d’aforaments als teatres, auditoris.

Tot i que ha quedat demostrat que quan l’aforament és del 50%, el sector cultural ha estat un del més efectius a l’hora de prevenir contagis (fet que demostra aquest article de La Razón) les administracions públiques no van permetre que respirés durant l’estiu a diferència d’altres sectors, que junt amb les restriccions aprovades amb motiu de la segona i tercera ona l’han acabat d’enfonsar.

Jo crec que quan toca reconstruir un país, s’han de reconstruir tots els sectors, no deixant-ne enrere a cap sota la lamentable etiqueta de no essencial, però en un país on els seus polítics no creuen en la cultura, això és molt difícil.

Redactor Junior

close

El més recent