Ibrahim Aranti: “Els idiomes s’ensenyen malament”

//
47 views

Ibrahim Aranti és un estudiant de 4rt d’ESO de Bell-lloc que assegura tenir la fórmula secreta per aprendre un idioma amb menys d’un any. I tot i que ell va just amb les notes mai no ha tingut problemes amb les llengües.

Quants idiomes ets capaç de parlar?

Parlo català, angles, castellà, rifeny i àrab. Alguns els vaig aprendre de petit, gràcies a la meva família, i els altres perquè els utilitzo en el meu dia a dia.

Per què a la gent li costa tant aprendre idiomes?

Perquè els idiomes s’ensenyen malament i la gent no troba cap motivació per aprendre’ls. Part de l’error és l’enfocament que li acostumen a donar el professors, ja que se centren més en les notes que en la utilització diària. Així, els alumnes estudien, però no arribaran a utilitzar-lo mai.

De quines maneres es pot fomentar aprendre idiomes?

Amb activitats més lúdiques, com podria ser una aplicació o un joc. A les classes els professors haurien de canviar el mètode i poder parlar amb gent que realment parla aquell idioma i aplicar-ho en el seu dia a dia.

Curs de Trastorns a l'aula per a personal docent - Aedes Girona

Quina és la fórmula secreta?

La perseverança i la constància. Els alumnes sempre han de mantenir les ganes i no han de desil·lusionar-te, encara que a vegades no se’n surtin. Han de ser capaços de pensar amb els beneficis que els hi aportarà saber un idioma nou en un futur. A més, han de ser conscients que aprendre un nou idioma t’obre les portes per a conèixer noves cultures. Algun dels meus trucs són mirar pel·lícules, escoltar cançons o llegir llibres en l’idioma que vols aprendre. Al principi no entendràs res, però a poc a poc aniràs millorant.

Redactor Junior

close

El més recent