Perquè ens agraden tant les patates d’Olot?

/
30 views

La patata d’Olot és un producte català que prové de la Garrotxa. El seu origen té lloc en un restaurant anomenat La Deu on un dia l’alcalde d’Olot Pere Bretxa va anar-hi amb la petició de que se li oferís quelcom exòtic, que no s’hagués vist mai abans.

Davant d’aquesta petició i amb alguna que altre referència, els cuiners de la família Reixac van agafar carn de xai, i junt amb altres productes mediterranis, ho van cobrir per dues làmines de patata i tot fregit i… voilà! Del no res es va crear les patates farcides o patates d’Olot. Des de llavors han sigut tot un èxit sobretot arreu de Catalunya. Però perquè ens  agraden tant?

El que fa que ens agradin tant aquestes delicies és tota la unió de les parts més positives de varios productes deliciosos:

  • Les patates ens fan gaudir de la textura de la croqueta, cruixent per fora i cremós i gustós per dins
  • La cobertura ens recorda a les patates fregides, perquè això és lo que és, dues làmines cruixents de patates fregides i gustosses 
  • Comparteix caracterìstiques amb les empanadilles i els canelons, els quals són dues masses de farina amb un farcit de carn al interior el qual ens provoca una sensació de plaer al pal·ladar espectacular

Per aquestes 3 característiques, estem tant enamorats de les patates d’Olot, i per això són un dels plats preferits per a molts gironins.

Redactor Junior

close

El més recent