El món dels videojocs: fets falsos que la majoria de les persones es varen creure

34 views

Actualment, la moda dels videojocs és molt popular ja que la majoria dels adolescents i joves es passen hores davant de la pantalla. En aquets món també hi ha notícies falses relacionades amb els videojocs. Ara veurem alguns exemples de les fakes news en el món dels videojocs.

Un noi és apunyalat pel seu germà

Uns dels exemples de les notícies falses el trobem en un cas relacionat amb el videojoc de Pokemon GO, un joc molt conegut i molt jugat en el món i on va arribar a la seva maxima fama pocs mesos després del seu llançament. També hi ha hagut molta polèmica en aquest joc ja que els jugadors podien arribar a anar a llocs molt perillosos.

Unes de les notícies falses que es van publicar va ser la d’un noi que va apunyalar el seu germà petit per haver eliminat un pokemon de la seva col·lecció, aquesta notícia la va publicar una web que es deia CartelPress. Al final van descubrir que aquesta pàgina web es dedicava a publicar notícies falses.

Atac de dron

Un altre exemple sobre les fakes news són les fotos que es publiquen a Instagram o Facebook sobre alguna notícia. Per exemple es va publicar un vídeo a Instagram sobre un atac d’un dron del exèrcit turc a Siria. Va rebre moltes visualitzacions i molta gent va criticar a Túrquia.

Però uns quants usuaris van observar la imatge i van descobrir que no era una imatge real sinò la d’un joc que es diu Arma3. Un joc realista i això fa que les imatges que s’extreuen siguin molt real pero si mires bé els detalls que hi han a l’imatge es pot veure que és mentida. Las fotos d’aquest tipus de joc, sovinment poden estar manipulades per concienciar el públic.

La violència té a veure amb els videojocs?

Finalment acabem amb un altre exemple, freqüentment juguem hores a la pantalla.La majoria dels jocs té un contingut violent, i això moltes persones es pregunten si de veritat et tornes violent?

Aquest mite han passat anys sent un misteri fins que uns estudis varen dir que el contingut violent que té els videojocs no tenia res de relació amb la violència.

Pivileu el que pengeu

S’hauria d’anar en compte totes les notícies que es publiquin als diaris, xarxes socials… ja que es poden arribar a publicar coses que no són reals i ens ho podriem creure afirmacions falses sense adonar-nos-en. En un altre article publicarem com detectar les notícies falses en el món del videojoc.

Per Carlos Yang i Pau Garcia

Redactor Junior

close

El més recent