La lectura entre els joves

/
43 views

En l’època dels smartphones l’interès pels llibres cau entre els adolescents

Fa justament dos anys va sortir a la llum una enquesta que mostrava una dada esfereïdora : el 55% dels joves espanyols d’entre 14 i 18 anys no llegeix mai si no és obligatori. Es constata que per la majoria d’adolescents llegir no és una activitat atractiva. Que significa això? Què es pot fer?

El primer que hem d’entendre és que llegir és una activitat d’oci important que ens aporta nombrosos beneficis, tals com millorar la nostra concentració, enriquir el vocabulari i preveure el declini cognitiu. Però la majoria de joves no els hi agrada, i per això no llegeixen. Siguem francs: després d’un dia atrefegat, i més en l’època dels smartphone, l’últim en el que pensa la gent és en llegir. Els resultats de tot això són clars: la nostra comprensió lectora és més baixa que la de generacions anteriors, fet que fins ara mai havia passat.

Però, què podem fer? Doncs sembla clar que animar als joves a llegir no és fàcil. En la meva opinió les lectures obligatòries als centres educatius han fet molt mal, creant un trauma en molts estudiants. Penso que aquestes s’haurien d’adaptar més als estudiants, enfocant-les sempre des dels seus ineteressos, o fins i tot canviar el tipus de llibres que es llegeixen. A més, una queixa recurrent dels nois i noies d’entre 14 i 18 anys és el poc temps que tenen per llegir aquests llibres, problema que es soluciona fàcilment deixant més temps.

A partir d’aquests punts crec que els adolescents s’interessarien més per llegir, cosa que ens beneficia a tots.

Redactor Junior

close

El més recent