Xuixo, el diamant de Girona

13 views

El xuixo és per excelencia el dolç més famós de Girona, i el preferit per alguns, però quina història hi ha darrera aquesta creació digna dels déus?

Aquesta pasta, per aquells que no ho sabeu, és una massa fina de forma cilíndrica amb crema a l’interior, la qual es fregeix i s’arrebossa amb sucre. És una autèntica delícia per nosaltres, els fanàtics de la crema, i també pels amants de la perfecció. 

Diu la llegenda que l’origen d’aquesta pasta té llocs als anys vint del s. XX. Una pastisseria portada per Emili Puig al carrer de la Cort Reial va ser la que ho va crear. Aquesta es va inspirar en una creació d’un confiter francès, la “chou à la crème”, una pasta que comparteix característiques amb el xuixo.

Des de llavors aquest dolç ha captivat el paladar de molts i ha anat guanyant fama. Fins i tot s’han fet fires i concursos on les prestigioses fleques de Girona competeixen per tal de poder ser reconeguts com els productors del xuixo més fidel i deliciós de tot Girona.

close

El més recent