Un sanitaria preparant una dosi d'una vacuna. (Unsplash)

Marta Soriano: “Sento emoció quan poso les vacunes, perquè penso que cada cop estem més aprop de tornar a la normalitat

14 views

La Marta Soriano treballa de gerent d’un geriàtric a la ciutat de Girona. Explica com és la situació de la Covid-19 a les residencies i què n’espera de la vacuna que s’ha començat a aplicar.

Tens por al coronavirus?

No tinc por. Personalment, la por em paralitza i ara estem en un moment en el qual cal actuar. Sí que tens preocupacions pels pacients, per les seves famílies, per la teva pròpia família, els companys de treball, els amics. Però la veritat és que por no tinc.

Quina és la situació d’un pacient afectat per la COVID-19?

Realment és una situació complicada per als nostres pacients, perquè són grans i presenten ingressos molt llargs. Estan molts dies a l’hospital, s’enfronten a una malaltia que és poc coneguda i estan sols a les habitacions, sense la companyia dels seus familiars més pròxims. Alguns pacients al ser tant grans moren.

Ha sigut eficaç el confinament?

Se’ns dubte el confinament ha disminuït el nombre de contagis, que al mes de març tenia un risc molt alt de saturar les UCIS. Crec que ha funcionat i ha disminuït considerablement el nombre de contagis.

Què penses del risc de contagi del personal sanitari?

Som personal que estem a primera línia. Per tant, tenim un major risc de contagi però per això tenim els equips de protecció individual i les mesures higièniques, per poder treballar amb la màxima seguretat i intentar reduir el risc de contagi.

Estàs a favor de la vacuna?

I tant que si, jo ja tinc les dues dosis i animo a tothom a que se la posi, ningú ha de tenir por. 

Sento emoció quan poso les vacunes perquè penso que cada cop estem més aprop de tornar a la normalitat.

close

El més recent