La llegenda de la porta del drac

/
12 views

Una de les llegendes més conegudes i parlades a Xina es la llegenda de la porta del drac.

La llegenda de la porta del dragó o com millor coneguda, Li Yu Tiao Long Men, són 5 caràcters de Xina que significa literalment “la carpa salta sobre la porta del drac”. La història és inspiradora. El protagonista és un noi, que és una carpa típica procedent de Xina. La història diu que hi havia una carpa molt dèbil i patètica, que volia demostrar la seva valentia. Sl principi ningu li feia costa, però amb esforç i perseverancia al final va remontar l’última cascada i, com els Deus van admirar el seu èxit, va ser premiat. Al final de la cascada hi havia la porta del drac i quan van saltar per sobre es va convertir en un drac celestial. La historia vol explica que la perseverància té el seu premi Els samurais del periode Muromachi desitjavan tenir la seva valentia.

A Xina es creu que la porta es troba en el riu ‘Huang Ho’ (Ríu Groc). També en molts llocs van utilitzar la llegenda com un material, per exemple en Pokemon, en el epísodi 111 de la primera temporada on molts Magikarp (representen els kois) naden riu amunt i quan arriben al final de la ruta els salten al mar i evolucionen en Gyarados(representa el drago).

La meva opinió sobre aquesta llegenda, és que és molt bona. Et commou com el koi no es rendeix mai i al final té la seva recompensa. La llegenda, si ho entens pot ser molt interessant per a tu a la vida. Pel que fa al capítol de Pokemon, està molt ben fet perquè ensenya a Ash que fins i tot els més dèbils, si no es rendeixen, poden obtenir la seva recompensa. Tambe presenta molt bé Magicarp com un koi, que és debil i inutil, però déspres es transforma en un pokemin molt fort, com deia el drac.

close

El més recent