Pablo Bonillo: “Amb el BI arribes a la universitat acostumat a un ritme de treball molt alt”

21 views

Entrevista relitzada per David Bonillo.

Pablo Bonillo Del Barco és un antic alumne de l’escola Bell-lloc. Després d’estudiar batxillerat internacional entra a la universitat per cursar el grau d’Empresa Internacional a la Universitat de Barcelona. Ens explica com va decidir prendre aquest camí.

Què et va motivar a escollir aquesta carrera?

Les assignatures que proposava aquest grau em van semblar interessants. Per exemple, l’assignatura d’estratègia de direcció internacional em va donar la idea de que tindria un enfocament interessant en quant aplicar-lo a la meva àrea.

Com és “ser universitari” en temps de pandèmia?

Suposa una sobrecàrrega de treballs. La direcció d’algunes facultats és caótica i entre elles són diferents (cada facultat aplica normes diferents) i manquen d’informar als alumnes. A més a més, som un col·lectiu al que això no ens perjudica, però sí ens dificulta el nostre treball, que és estudiar.

Ha sigut el BI (batxillerat internacional) útil per a tú i per a la vida universitària?

Sí, perquè el BI t’ensenya a estressar-te i a voler facilitar-te les coses del teu “tú” de l’endemà. Estressar-se és bó, en certa mesura, perquè t’incentiva a voler estar al dia d’aquella matèria. També t’ensenya a fer treballs, molts treballs, que et fan aprendre a investigar i a treballar-ho bé, com si fos la cosa més important de totes. Aquest esforç té la seva recompensa ja que, al arribar a la universitat, ja estàs acostumat a un ritme de treball molt més alt.

Pablo Bonillo

Que t’ha ensenyat Bell-lloc que no t’hagi pogut ensenyar cap altre escola?

El treball. És igual que facis el batxillerat nacional o internacional, tindràs una sensació d’haver de fer treballs d’alt nivell. He après el valor de l’esforç i de les seves recompenses. Per últim, confiança. Confiança amb els professors, crear un ambient de voler assistir a les seves classes, tenir la confiança de que respondrà els teus dubtes, que podran respondre les teves preguntes aturant el ritme de la classe, i de saber que et respectarà sempre i quan tú les respectis. He notat que em tractaven més vegades com un adult a Bell-lloc que a la carrera.

He notat que em tractaven més vegades com un adult a Bell-lloc que a la carrera”

Pablo Bonillo

Per què vas escollir estudiar a la UB?

Perquè a segon de batxillerat vaig decidir anar a estudiar a Barcelona. La meva carrera només es feia a la UPF (Universitat Pompeu Fabra), a la UIC (Universitat Internacional de Catalunya) i a la universitat on ara curso. No vaig poder accedir a la UIC i la nota detall de la UPF requeria molt més esforç. També vaig optar per la UB perquè em va semblar tenir una millor qualitat de recursos de recerca i la ubicació de les facultats era bona.

En algún moment vas pensar fer-te enrere i fer el batxillerat nacional?

Per suposat, hi havia dies que estudiar un exàmen era molt dur, que haver de dedicar temps a set assignatures en un cap de setmana era insoportable i que portar la càrrega extra del BI era molt complicat. Sí que és veritat que hi havia dies que em plantejava si seria bona idea seguir amb aquest batxillerat però després veia les notes dels treballs i dels exàmens i sentia satisfacció perquè l’esforç valia la pena.

Hi havia dies que era molt dur, però després veia les notes i sentia que l’esforç valia la pena”

Pablo Bonillo
close

El més recent