Qui és realment “El lobo de Wall Street”?

//
267 views

Jordan Belfort és un home que, va estudiar odontologia en la Universitat Americana i després es va dedicar a treballar com a corredor de Borsa en L.F. Rothschild, una casa broker que negociava actius en el mercat borsari i en la qual Belfort va aprendre com funcionen els mercats financers i com treure profit d’aquests. Quan Belfort treballava a Wall Street, el 19 d’octubre de 1987, les borses de valors de tot el món cauen en una estampida coneguda com el Dilluns negre. L’índex Dow Jones va caure 22.6%. Els mercats van trigar bastant a recuperar-se i com a conseqüència L.F. Rothschild, la casa de corredors en la qual Belfort treballava va sofrir greus dificultats financeres, la qual cosa va provocar que acomiadessin a molts treballadors, entre ells al jove corredor Jordan Belfort.

En Jordan no es va deixar intimidar pel fracàs i va crear una empresa fundada per ell i pel seu amic Danny Poroush Stratton Oakmont, cal menionar que va arribar a tenir 1000 agents de borsa i va participar en ofertes públiques inicials de prop de 35 empreses, incloent-hi la més famosa (i per descomptat fraudulenta) Steve Madden Ltd. Havia arribat a enganyar als seus clients amb un mètode que es coneix com a Pump and Dump consistia en comprar accions barates, manipulant la informació sobre les mateixes per a aconseguir que molts clients les comprin i aquestes es valoressin ràpidament en el mercat, i després venent les accions al punt més alt per a finalment deixar de promoure-les i permetre la seva caiguda lliure, fent que la resta dels inversors perdessin els seus diners. En Jordan amb nomès 26 anys va arribar a facturar 1 millió de dòlars per setmana. En el punt més àlgid de la seva vida professional Jordan va caure en el món de les drogues i les prostitutes cosa que va fer que la seva vida professional comences a decaure.

Després de múltiples queixes de clients de l’empresa enfront de les autoritats reguladores, Belfort va ser acusat de frau de valors, rentat de diners i manipulació del mercat d’accions. L’FBI va emprendre una cacera en contra seva, aconseguint el seu arrest en 1998.

Després de la seva captura en 1998, Jordan Belfort va col·laborar amb l’FBI i va arribar a un acord amb la justícia, pagant 22 mesos de presó i una indemnització de 110.4 milions de dòlars als seus antics clients. Segons s’informa Belfort encara no ha acabat de compensar completament a les seves víctimes, però l’acord continua vigent i s’han pagat diverses sumes provinents de les propietats que se li van confiscar, així com fons dels drets d’autor dels seus llibres i de la pel·lícula El Lobo de Wall Street.

Després de la seva sortida de la presó Jordan Belfort va publicar el llibre El Lobo de Wall Street, un relat emotiu i personal en el qual detalla els seus excessos amb les drogues, la forma en la qual va estafar als seus clients i com, finalment es va recuperar de les seves addiccions, va entrar a col·laborar amb la justícia i va canviar de manera definitiva la seva ètica en els negocis.

Després d’escoltar aquesta història Martin Scorsese va rodar la famosa pel·lícula protagonitzada per Leonardo DiCaprio.

close

El més recent