Viva la vida i els videojocs

/
106 views

Vergonyosa actuació de Telecinco

Analitzem un programa de Viva la vida, que tracta sobre l’addicció al Fortnite, un joc battle royale en el que 100 jugadors competeixen entre ells i només un pot quedar victoriós.

Primer de tot comparen els videojocs amb la droga. Hi ha una diferència molt gran de les drogues i els videojocs, que si tu et passes tot el dia amb la consola tindràs vista cansada, son, mal de cap… però en cap cas et pots arribar a morir com si que pot passar amb la droga. El psiquiatra Sergio Oliveiros admetia que Fortnite tenia “una capacitat adictiva mai vista abans en un videojoc” però aclaria que no té la capacitat d’addicció d’una droga.

Telecinco critica a Fortnite y alerta de los problemas de adicción a los videojuegos Imagen 2

Després van comentar aquests titulars i van ensenyar uns vídeos trets fora de context sobre nens que estaven enfadats. Després mostren dos vídeos de pares trencant jocs i consoles dels seus fills.

Més endavant passen a parlar amb Juan Arnedo, responsable d’un estudi sobre el Fortnite creat per la Universitat Oberta de Catalunya van fer una enquesta entre 550 nens menors de 12 anys (Que és l’edat mínima recomanada per jugar al Fortnite). En aquest estudi sortia que un 60% dels nens hi jugaven i després diuen que un 40% d’aquests juga més de 2 hores principalment en els caps de setmana. Cal dir que això és responsabilitat dels pares si ells veuen que no fa falta ells mateixos, perquè es poden posar restriccions en les consoles i en algun joc.

Motius del per què és tan addictiu

A continuació tenim un llistat de per què el Fortnite és tan addictiu:

Telecinco critica a Fortnite y alerta de los problemas de adicción a los videojuegos Imagen 3

– Els dos primers tenim que és gratis i per totes les plataformes, cosa que no té res a veure, això és perquè sigui accessible pels jugadors però no farà que estiguis mitja hora més jugant.

-Després, que sigui grupal te més a veure perquè pots jugar amb amics i podria fer que estiguis més estona.

-Que una partida duri 20 minuts doncs no sabria què dir la veritat, podries fer una partida de 5 minuts i anar a fer una altra cosa, jo diria que depèn de la persona.

Els Esports entren en acció

A continuació en el programa van parlar sobre els esports electrònics o els E-sports. Van parlar sobre els milers de dòlars que es mouen, sobre els jugadors professionals i van veure la reacció del streamer Jarvis després de ser expulsat de Fortnite per fer trampes en el joc.

A continuació apareix el jugador professional Jorge “Chess” Herreros, exjugador de GA, Cream o Ramboot que va parlar de manera serena i centrada sobre la rutina d’entrenament i de la seva convicció de la professionalitat dels esports electrònics. La resta de persones de la taula estaven rient perquè no donaven crèdit a l’existència dels jugador professionals. A qui es pot veure que no saben quasi res sobre el món dels videojocs perquè, des del meu punt de vista, ser professional d’un videojoc podria ser el mateix que ser un jugador professional de futbol: formes part d’un equip, tens patrocinadors…

Un suposat adicte al Fortnite

Ara per remarcar els perills del Fortnite entrevisten a Carlos Lobato un noi de 24 anys que és addicte als videojocs. Afirma que va arribar a guanyar 25 kilos de pes i que va estar dos dies complets sense dormir jugant als seus jocs preferits. En la seva explicació no s’especifica cap joc als que és addicte (intuïen que era el Fortnite) tot i que la seva addicció va començar abans del llançament de Fortnite.

Un Psicòleg aclareix: “no son ni peor ni mejor que otras cosas, es según se usen

En la part final del programa apareix el psicòleg Antonio Soto, especialista en addiccions de la Clínica Triora de Málaga. Durant la seva intervenció desmonta totalment algunes de les afirmaciones que s’havien fet anteriorment al programa i assegura que els videojocs “no són ni pitjor ni millor que altres coses segons l’ús que se’n faci”. Comenta també el treball i la responsabilitat dels pares amb els seus fills a l’hora d’introduir-los en el món dels videojocs i no fer-ho “com si fos la mainadera”. “Hem d0estar atents a canvis en la rutina, en l’estat d’ànim i a tot el que pot tenir a veure amb una deixadesa de l’estil de vida.

Tenim molts altres casos on es desinforma a la gent sobre els videojocs i això el que provoca és que la indústria dels videojocs no acabi de desenvolupar-se del tot en països hispanoparlants. Aquesta industria pora molts beneficis com llocs de treball per la gent. El que provoquen aquest tipus de programes que no tenen ni idea sobre el tema és generar una imatge distorsionada dels videojocs que la gent gran es creu i no arriben donar suport a aquest tipus d’indústria.

Redactor Junior

close

El més recent