Aida Garcia: “El sector del porcí és un sector ja de per si bastant masclista”

14 views

Aida Garcia treballa en el departament de logística marítima de Friselva, una empresa de productes càrnics. Ens explica alguns detalls del seu dia a dia a l’empresa amb la Covid-19 i quina realitat viuen les dones en un sector com el porcí, on hi ha molta més presència d’homes.

-Que és Friselva per a tu?

És on vaig iniciar en el món laboral, vaig començar com a becària i he anat creixent professional i personalment, ja porto sis anys a l’empresa per tant ja fa uns quants anys que estic treballant en Friselva.

-Com és el teu dia a dia amb la covid-19, ha canviat alguna cosa? 

Tema treball siguem tenint el mateix volum de treball i no ha afectat al que és el volum de treball dins de l’empresa. Mesures contra la Covid-19 sí que se n’han pres. Sempre dinem separats no mengem sis persones de cop sinó que mengem en grups. Després les mascaretes, les distàncies de seguretat, el gel hidroalcohòlic posat per l’empresa, ens prenen la temperatura abans d’entrar…

-Creus que el que cobres en Friselva és un bon sou? 

Es podria dir que si, per la feina i la posició doncs està bé.

-Has notat alguna vegada que l’empresa sigui masclista, racista o alguna cosa semblant?

El sector en el qual treballo és un sector ja de per si bastant masclista, llavors dic que bé sí. Si vols saber quants caps homes hi ha a l’empresa et sortirà un percentatge molt alt comparat amb quantes encarregades hi ha com a caps.

– On transporteu principalment la vostra carn?

Principalment a Xina, Novazelanda, Japó, Vietnam, Sud-àfrica entre altres.

close

El més recent