Regals, regals i més regals!

/
33 views

S’apropen les Festes de Nadal, i per tant el Tió, els Reis, o el cada cop més freqüent a casa nostra Pare Noel. Com cada any (i a pesar de la pandèmia) , els infants estan il·lusionats amb els regals. Es aquí on als pares els sorgeixen múltiples preguntes: Quina quantitat és l’adequada? Quins tipus de regals són millors? I moltes altres del mateix estil.

En primer lloc molts es pregunten quants regals s’han de donar els fills? Jo crec que la quantitat hauria d’anar bastant definida per el comportament de l’infant, però un nombre ideal seria de tres , que no és excessiu i permet a la majoria de famílies afrontar-ne el cost, però a la vegada deixa cert marge de maniobra per a regalar coses diferents entre elles. També és bo saber que aquí a Catalunya és fan moltes campanyes de recollida de joguines per a infants en risc d’exclusió social i pocs nens es queden sense regal. Tot i això crec que és més important el què que el quant, cosa que ens porta al següent punt.

No és el mateix regalar un ordinador d’última generació, que un llibre, unes xocolatines i un joc de taula. Sí, tres sòn més que un, però el preu es molt diferent. El què importa, i molt. Per això hem de mirar d’equilibrar cadascun dels tipus de regals que es fan, evitant que els fills es tornin malcriats i no valorin el valor de les coses, fet que pot tenir conseqüències en el futur.

Crec que els regals de l’època nadalenca són una eina més en l’educació dels nens, i molts pares encara no ho veuen així, ignorant els efectes que poden tenir en els més joves.

close

El més recent