Frank Bayer: “Abans el problema era el tabac i ara són els mòbils”

53 views

Frank Bayer és mestre del Col·legi Bell-lloc des de fa 10 anys. Des de sempre, ha tingut una gran obssesió pel teatre. Per això, en els seu temps lliure, escriu obres de teatre. Ha escrit dos obres: El Brindis i la seva segona obra Ferides, i ara està escrivint la seva segona.

Entrevista realitzada per Martí Esgleyes i Jan Marquès

Quants anys porta treballant a Bell-lloc?

Porto 15 anys treballant a Bell-lloc.

Què va estudiar?

Vaig fer humanitas a la Universitat de Pompeu Fabra a Barcelona, i després vaig fer el tercer cicle de filologia hispánica a Girona, per fer el doctorat. El que passa és que després vaig tenir el primer fill i el doctorat va quedar en segon pla.

Perquè va estudiar humanitats?

Perquè la meva intenció era fer periodisme, m’agrada el periodisme esportiu, de guerra…m’agradaven molt aquestes coses. 

El que va passar va ser que en un moment determinat, quan havia de fer el salt a periodisme no ho vaig fer perquè… no se coses de la vida. després quan vaig acabar humanitats vaig dir ara faré de periodista, però em van trucar de Bell-lloc, i vaig pensar, bah, vaig a veure si m’agrada això de ser professor, em va agradar i aquí estic.

Com va conèixer Bell-lloc?

Els meus pares als sis anys em van tirar aquí un dia de setembre i em van dir: “Aquest serà el teu cole.” I així el vaig conèixer.

Si no hagués fet humanitats quina carrera hagués fet?

Jo no soporto les “coses” de ciències, per tant hagués fet alguna cosa de lletres. Potser ciències polítiques…

Ens pot explicar una anècdota que li hagi sorprès aquests anys de Bell-lloc?

Ostres, ara m’has enganxat amb els pixats al ventre! Mira, una de les coses que m’ha sorprès ha estat, que abans , el problema era el tabac i ara son els mòbils. Abans un 30% dels alumnes fumaven, ara el problema és que esteu tot el dia amb el mòbil, no us perjudica la salut, però de la salut mental ja en parlarem…

També recordo que una vegada es va quedar un noi tancat al lavabo i vam haber de portar-li el dinar perquè no hi havia manera d’obrir la porta. 

close

El més recent

Les fake news i el pizzagate

El 2016 es va fer bastant famosa una teoria conspirativa que parlava sobre una xarxa de pedofília entre alts funcionaris del partit demòcrata. Tot això va començar el