Paris - France

La tensió entre religions a França

/
18 views

Recentment hi han hagut molts altercats terroristes i certa tensió a les ciutats de França, i avui he vingut a donar el meu punt de vista global sobre el tema, però primer ens haurem de posar en situació.

Per entendre-ho haurem de remuntar-nos dues setmanes enrere quan en un institut de França un alumne va decapitar al seu professor. Resulta que el professor va posar caricatures de Mahoma com a exemple de llibertat d’expressió (ell sabent perfectament que a l’Islam no estan permeses les representacions gràfiques de cap profeta), aparentment a dos alumnes de la seva classe no els hi va agradar gaire l’exemple, cosa que els va portar a acceptar diners d’un terrorista a canvi de què li donessin el nom del professor. Dos dies més tard se’l van trobar decapitat al seu despatx.

Ara sabent tot això puc procedir a donar la meva opinió: Sent sincers no estic ni en punt blanc ni en un negre estic més aviat en un gris, perquè personalment crec que tots han tingut culpa, crec que la més obvia es la del noi que decapita al professor, però desprès una cosa que els mitjans de comunicació no diuen es que al Islam no està permès fer qualsevol representació gràfica de cap profeta i encara menys el profeta principal, Mahoma. Encara així el professor no li va donar cap importància i va faltar el respecte amb molts dels seus alumnes. No dic que la acció del noi es justifica amb això, repeteixo que em sembla fatal i que el noi hauria de passar-se una llarga temporada entre reixes.

Però aquí no acaba tot, perquè unes setmanes després de l’atemptat va haver-hi un altre a una església, en el que un noi va entrar amb un ganivet i va matar a tres persones. El noi va declarar que ho va fer perquè França és un país molt islamofòbic arribant a un punt en el qual el seu president (Emmanuel Macron) va declarar davant de càmeres que l’Islam és una religió extremista, radical… i que volia acabar amb totes les escoles islàmiques perquè segons ell “erradiquen als nens des de petits”, i per si ja era poc el govern francés posa multes a les dones que van amb burca per les vies públiques. Però repeteixo que això no justifica els atemptats però crec que l’ONU hauria d’intervenir per fer la vida de la comunitat islàmica-francesa mes senzilla i que sobretot se sentin a gust al país que consideren casa seva.

close

El més recent

La llei Celaá

La llei LOMLOE (Llei orgànica de modificació de la llei orgànica d’educació) o llei Celaá és