La qüestió cultural

/
60 views

En les últimes setmanes, s’ha comentat molt el fet de que Espanya tingui una de les majors tasses de contagis i víctimes mortals per COVID-19 de tot el món, aplicant algunes de les mesures més estrictes.

A través de molts catalans que viuen a l’estranger, ens hem adonat de que en altres nacions europees com Alemanya o els Països Baixos la gent només es posa la mascareta en contades ocasions (al entrar en un supermercat per exemple), i no s’han hagut de prendre mesures tant terribles per a l’economia com tancar bars i restaurants de manera tan generalitzada.

Per veure què passa, he decidit tafanejar una mica una sèrie d’enquestes de comportament social de diferents fonts, i contrastar la societat espanyola amb la resta d’Europa. Per exemple, en una enquesta de l’EUROSTAT, es mostren clarament dos trets diferencials en els horaris: a Espanya és fa tot 2 hores més tard, i que tardem més en menjar. Mentre que els alemanys declaren dinar en mitja hora i els francesos en una hora, els espanyols en tarden dos, fet que, segons la meva opinió, contribueix a augmentar el risc, ja que augmentem el temps que estem sense mascareta. 

A més Espanya és el país amb més bars per habitant de la Unió Europea, llocs on es socialitza com en cap altre i el virus flueix de forma totalment incontrolada.

Gafas, Tostado, Saludos, Alcohol

L’altre estudi del que voldria mostrar dades és d’Expat Insider. Un dels motius de la ràpida propagació del virus a nivell mundial fou perquè els infectats viatjaven en avió i portaven el virus a un altre país. L’estudi que he mencionat ordena els països segons si és més fàcil socialitzar, i Espanya queda situada en la 12a posició d’una llista de 67 nacions. Els estrangers es contagien més fàcilment que en altres llocs.

La conclusió que en trec d’això, és que en molts casos és més determinant el comportament natural de la població que les mesures que preguin les autoritats. I en la meva opinió això no es pot canviar ja que és una questió cultural, profundament arrelada en la societat, i les arrels no es toquen si no vols matar a l’arbre.

Redactor Junior

close

El més recent