Jordi Margenat : “La filosofia de l’escola mai ha canviat”

42 views

Ara quan una persona visita Bell-lloc es sorprèn amb les instal·lacions però no sempre ha sigut així, Jordi Margenat és a l’escola des de 1982.I avui està aquí per narrar-nos com ha sigut el procés i recordaR-no algunes curioses anècdotes

Vostè se’n recorda de la majoria de la gent que ha fet classe, i si encara manté relacions d’amistat amb alguns antics alumnes?

Bé, recordo alguns alumes sobretot els primers cursos que vaig fer fa trenta-vuit anys i només tinc relació amb alguns antics alumes que ara són companys i la gran majoria són ara professors del Bell-lloc com en  Joan Casalprim.

Quin era l’estat de l’escola quan va arribar i quins canvis s’han produït al llarg dels anys?

Quan vaig arribar a l’escola es feia classe de primària a l’edifici gran on ara hi ha les classes d’art i al cap d’un any es va fer l’edifici petit que posteriorment es va allargar. També va haver-hi un gran canvi amb la construcció del poliesportiu que en aquell temps era un “camp de rugbi” i per últim la piscina que sempre se’n parlava i semblava impossible juntament amb el camp de futbol de gespa.

Abans hi havia professors que fumaven a classe i era normal

Com es portava el tema de tabac a l’escola quan va arribar?

El temps ha canviat i ara costa molt veure les coses que abans es consideraven normals, avanç fumar era una cosa que es veia correcte a tot arreu no només a l’escola sinó també a bars, cinemes… Hi havia professors que fumaven a classe i era normal però d’ençà que les lleis ho van prohibir fa uns quinze anys es va deixar de fer. Com que jo no fumava no et sabria dir exactament l’any.

Podria dir si creu que la filosofia de l’escola a canviat al llarg del temps?

La filosofia de fons de l’escola a mi hem sembla que no ha canviat gràcies a Déu, vull dir que els principis que l’inspiren són els mateixos, ara bé en temes d’educació i d’ensenyament això sí que hem anat passant per diferents fases i per exemple fa uns anys que estem intentant aplicar el mètode BES i amb aquest tema sí que hem anat a més.

close

El més recent

La llei Celaá

La llei LOMLOE (Llei orgànica de modificació de la llei orgànica d’educació) o llei Celaá és