Copèrnic: aquell incomprès que va canviar la manera de veure el món

a Ciència/Persones Extraordinàries

Nicolau Copèrnic va ser matemàtic, astrònom, jurista, físic, clergue catòlic, governador, diplomàtic i economista. Juntament amb les seves extenses responsabilitats, l’astronomia figurava com poc més que una distracció. Per la seva enorme contribució a l’astronomia, el 1935 es va donar el nom «Copernicus» a un dels majors cràters lunars, situat al Mare Insularum.

Nicolau Copèrnic va viure entre els segles XIV i XV (Foto: Wikipedia)

A Copèrnic se li atribueix el model heliocèntric, un dels més importants en la història de la ciència. Segons la seva teoria, la Terra i els planetes es mouen al voltant del Sol, que es troba relativament estable al centre de l’univers. El model de Copèrnic va canviar la manera d’entre i de veure el món i va donar lloc a altres teories sobre la composició de l’univers.

Me llamo Aaron Rodriguez, tengo 15 años y vivo en Sant Feliu de Guíxols, Girona. Estudio 4to de la Eso en la escuela Bell-lloc del Pla. Me gusta el fútbol, ver series y películas y jugar a videojuegos. Me podeis encontrar en instagram: @arodriiiguez_