Què en sabem del Dia escolar de la No-violència i la Pau?

a Tema del mes

El Dia escolar de la No-violència i la Pau a Espanya se celebra anualment des del 30 de gener del 1964, quan el poeta, pedagog i pacifista Llorenç Vidal Vidal el va impulsar.

El que va motivar a Llorenç Vidal Vidaf, nascut a Mallorca, a iniciar la jornada escolar de la No-violència i la Pau va ser la mort de Mahatma Gandhi el 30 de gener del 1948, data que va fer servir per crear la jornada.

Llorenç Vidal Vidal (Foto: Poetas Siglo XXI)

A tot arreu on se celebra aquesta jornada, es fan activitats per promoure la no-violència i la pau. A la següent pàgina web hi ha un mapa que mostra totes les activitats que es fan i que s’han fet altres anys als centres escolars de Catalunya.

Les activitats que es fan als centres son activitats com: parlar sobre la pau i el seu significat; familiaritzar-se amb els conceptes d’amor universal, no-violència, pau positiva i amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans. També es treballa per conèixer persones que lluiten per la pau, així com aprendre a resoldre conflictes de manera pacífica.

Em dic Alexandre Vela Cano tinc 15 anys, visc a Girona, estudio al Bell-lloc del Pla i m’agrada llegir i mirar videos sobre temas relacionats amb la història més recent de la humanitat, jugar a la Play amb els meus amics i de tant en tant quedar amb ells. Si em voleu buscar a instagram em trobareu com @_avelac_ Me llamo Alexandre Vela Cano tengo 15 años, vivo en Girona, estudio en el colegio Bell-lloc del Pla y me gusta leer y ver videos sobre temas relacionados con la historia más reciente de la humanidad, jugar a la Play con mis amigos y de vez en cuando quedar con ellos. Si me quereis buscar en Instagram me encontrareis como @_avelac_

El més recent de

Anar a dalt