Twitter Premier League

“No room for racism”, el lema contra el racisme

a Actualitat/Tema del mes

“No hi ha espai per al racisme” s’ha convertit en un clam a Anglaterra, defensat per jugadors emblemàtics com Harry Kane, Sterling o el canari David Silva.

La Premier League juntament amb la federació anglesa i les altres divisions del futbol anglès. Tots ells a traves de “Kick it Out” (“Xuta’l a fora”) volen treure el racisme del futbol a Anglaterra i arreu del món. “Kick it out” és una pàgina web anglesa on es poden denunciar els casos de racisme al futbol.

Els jugadors David Silva, Sergio Aguero i Raheem Sterling (Foto: Manchester City)

El passat 22 de desembre al Tottenham Stadium, casa dels Spurs, en un derbi a Londres, l’afició local va fer sorolls de mico en referència al central alemany dels blues, Antonio Rudiger. A més, el locutor del camp va ser obligat a fer tres advertències a l’afició local. En acabar el partit, el club mateix va informar que obriria un expedient per intentar saber qui va dir els insults racistes.

L’alemany Rudiger durant un partit (Foto: John Sibley)

De fet, el cas de Rudiger no és nou. El desembre de 2018 un aficionat del Tottenham ja va ser multat amb 500 lliures i quatre anys d’inhabilitació per llançar una pela de plàtan al jugador gabonès Aubameyang. En aquell partit, que era el derbi del nord de Londres, l’Arsenal va guanyar 4-2 i el jugador gabonès va marcar dos dels gols.

Aubameyang després de marcar al derbi de Londres/ Ian Kington

L’últim acte de racisme va ser el passat dissabte 25 de gener al RCD Stadium lloc on juga l’Espanyol. Durant el partit contra l’Athletic Club, la “curva” del club periquito va fer sorolls de mono en el moment en què el jugador Iñaki Williams sortia del camp després d’una substitució.

En acabar el partit, el jugador de l’Athletic deia que havia rebut insults racistes per part de l’afició de l’Espanyol. Després de les seves crítiques, tothom es va bolcar amb el jugador basc. Una de les persones que ho va fer va ser el mateix president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a través d’una piulada a Twitter.

Sóc Xavier Bofill, tinc 15 anys. Sóc gran aficionat a tots els esports, els meus preferits: Futbol, Basquet, Baseball i Ciclisme. En el meu temps lliure jugo a futbol al equip del col·legi. Visc a Girona. Si voleu, em podeu trobar a Instagram: @xavier.bofill Soy Xavier Bofill, tengo 15 años. Soy gran aficionado a los deportes, mis favoritos: Futbol, Baloncesto, Baseball y Ciclismo. En mi tiempo libre jugo a futbol en el equipo del colegio. Vivo a Girona. Si quereis podeis trobar-me en Instagram @xavier.bofill

El més recent de

Anar a dalt