Els orígens del dia de la No-violència i la Pau

a Actualitat/Cultura

El Dia Escolar de la Pau i la No Violència se celebra el dijous 30 de gener. Té per objectiu l’educació en i per a la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als drets humans, la no violència i la pau.

En aquest dia, els col·legis i centres es converteixen en instruments de pau i enteniment entre persones de diferent formació, ètnia, cultura i religió. És una data específica per treballar amb l’alumnat la importància del dret a la pau, comprenent com l’educació afavoreix aquest dret.

Per això és necessari fomentar una conducta proactiva en favor de la pau i la resolució pacífica dels conflictes. El Dia Escolar de la Pau i la No Violència, també conegut com DENIP, és una jornada educativa no governamental fundada a Espanya el 1964 pel poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal Vidal.

Se celebra cada any coincidint amb l’aniversari de la mort de Gandhi. Aquest dia internacional va ser reconegut per la UNESCO en 1993. A l’Escola Bell-lloc del Pla no es commmeora aquesta efemèride.

Em dic Pau, visc a Sarrià de Ter, un poble petit del costat de Girona ciutat. Actualment, tinc 15 anys. Les meves aficions són jugar a futbol i estar amb els amics. m'agraden les motos. També tinc instagram, @paauballoo. Finalment, sóc alumne de l'escola Bell-lloc del Pla.