DAN VERNON// NN RUNNING TEAM

Marc Roig, d’alumne de Bell-lloc a entrenador d’atletes a Kènia

a Persones Extraordinàries

Roig treballa amb els millors atletes del món, com el recent campió del món Eliud Kipchoge. El passat desembre va tornar a l’escola Bell-lloc per explicar la seva història als alumnes de Batxillerat.

En Marc va néixer a Sant Pol de Mar el 1984. Va estudiar a Girona, a Bell-lloc.  Jugava a fútbol com la majoria dels seus amics, però, com ell mateix afirma, per ‘culpa’ de la seva mare i el seu germà va començar a practicar l’atletisme. Amb només quinze anys va quedar novè al campionat de Espanya de cross i sub-campió d’Espanya de 3.000 metres pista.

Gràcies a aquests èxits esportius, en Marc va rebre una beca per estudiar i entrenar al Centre d’Alt Rendiment de Madrid. L’experiència va durar sis anys. En acabar, va anar a viure a Etiopía per aconseguir ofertes de feina amb esportistes de nivell. De fet, va ser a través d’una piulada que va aconseguir poder reunir-se amb els millors atletes del món a Kènia .

A Kènia en Marc treballa de fisioterapeuta d’atletes de talla mundial com: Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele i Geoffrey Kamoror. A més, fa de llebre a les noies que també entrena.

Marc Roig mentre entrena amb Eliud Kipchoge// MR

A més, Roig ha escrit dos llibres. Un el 2016, que es diu ‘Corre como un Etíope’ i l’altre el 2019 sota el títol ‘El libro de la maratón’. En aquest darrer llibre parla de nutrició i d’entrenaments per a tothom.

Roig amb l’atleta Florence Kiplagat // Pablo Bosch

El fisioterapeuta ha estat escollit aquest any per la Marató de València per triar els atletes que hi correran. , ell triant ha aconseguit el rècord del món de 10.000m i a la vegada ha aconseguit fer que cinc atletes entrin en el millor top 5 de la història de la Marató de València.

Roig a la roda de premsa de la Marató de València // I. Hernández

Actualment viu a Kènia, però intenta visitar la família que té a Sant Pol de Mar sempre que pot. Ara mateix és pare de família de dos nois i una nena. En Marc va venir a Bell-lloc per explicar als alumnes de Batxillerat com ha aconseguit la seva feina somiada: ajudar els millors atletes del món i escriure llibres.

Marc explicant la seva experiència a alumnes de Batxillerat de Bell-lloc

Sóc Xavier Bofill, tinc 15 anys. Sóc gran aficionat a tots els esports, els meus preferits: Futbol, Basquet, Baseball i Ciclisme. En el meu temps lliure jugo a futbol al equip del col·legi. Visc a Girona. Si voleu, em podeu trobar a Instagram: @xavier.bofill Soy Xavier Bofill, tengo 15 años. Soy gran aficionado a los deportes, mis favoritos: Futbol, Baloncesto, Baseball y Ciclismo. En mi tiempo libre jugo a futbol en el equipo del colegio. Vivo a Girona. Si quereis podeis trobar-me en Instagram @xavier.bofill